Långfredagar väcker minnen

 
Långredagen för fyrtiosju år sedan inföll den 8 april och då var jag på förlossningen på Kalix BB. Det var en riktigt lååång fredag. Den tidens BB var i gamla skraltiga lokaler och de små barnen låg hårt inlindade i en filt i nötta ståltrådskorgar. Det värsta förutom själva förlossningen var att man inte fick ha sina barn inne hos sig mer än när man ammade. Det fanns ingen smärtlindring förutom lustgas och den spydde jag av. Personalen hade en strikt blå uniform, vita stärkta förkläden och liten mössa på huvudet. Fem år senare var jag åter på Kalix BB, men nu i betydligt fräschare lokaler och ett snäpp mer human behandling av mor och barn. Det fanns fortfarande ingen annan smärtlindring än lustgas, men i kvällstidningarna kunde man läsa om att vissa sjukhus i storstäderna kunde ge smärtlindrande injektioner precis i utdrivningsfasen, men bara under dagtid. 
Ja, ja mina BB-vistelser hör till förgången tid - tack och lov - och idag har det varit en jättefin vårvinterdag med strålande sol på klarblå himmel. Har suttit ute med näsan mot solen och en spinnande katt i knäet. På eftermiddagen gjorde jag dagens goda gärning genom att åka med en liten påskpresent till mina två uppdragsgivare. De blev glada och jag blev glad.
 
 
I kväll har jag bakat en tårtbotten till prinstårtan eftersom det blir 21-årskalas i morgon för unge herrn. Himmel så fort tiden går!