Internationella kvinnodagen

Om jag hade en flaggstång skulle blågula fanan fladdra i nordanvinden idag på internationella kvinnodagen. Inte för att jag på något sätt anser att Sverige har nått speciellt långt när det gäller jämställdheten, utan mer för att det är en viktig dag för mänskligheten. Jämställdsarbetet kan aldrig stanna av då det hela tiden dyker upp nya hot mot jämställdheten. Det är till exempel oacceptabelt att kvinnor inte ska kunna tycka till och ha åsikter på nätet utan att bli kränkta och förminskade med de värsta ord och hot som tänkas kan.
 
Jag är full av beundran för de sjuksköterskor som enats och sagt upp sig för att få bättre villkor. Jag hoppas verkligen av hela mitt ♥ att de får en schysst lön och bättre arbetsvillkor samtidigt som de banar väg till bättre villkor för andra yrkeskategorier. Det är hög tid för dagens unga kvinnor att göra uppror likt sjuksköterskorna. Jag hoppas och tror att många av oss som har arbetslivet bakom oss skulle rollata oss fram och stötta dem i kampen. Jag skulle  i alla fall göra det.
 
Individuell lönesättning är en katastrof för kvinnor åtminstone inom kommunal verksamhet. Individuell lön gör att många kvinnnor inte vågar ställa krav och ha obekväma åsikter av rädsla för att få en dålig löneutveckling.