Fotolådan

Har gett mig tusan på att alla pappersfoton ska sorteras in i album. Det  handlar till att börja med om en proppfull skokartong där fotona är nogrannt sorterade i tidsföljd. Nu återstår att fördela dem till varje barnbarns album och mig själv. När de här albumen är färdiga ska alla tusentals digitala foton gå samma väg till mötes men på ett sätt blir det lättare för då nyttjar jag en fotobokstjänst på nätet och slipper klippa och klistra. Med åren har jag tack och lov blivit bättre på direkt redigera och ta bort foton som inte blev så bra som jag hade tänkt. 
 
 
En dag ska jag ha en superbra digital systemkamera i min ägo plus ett bra redigeringsprogram. För tillfället använder jag gratisprogrammet Picasa som är enkelt att använda.
 
Det är många känslor som rör vid mitt ♥ när jag bläddrar i fotokartongen. Så mycket har hänt genom åren, både djupaste sorg och jublande lyckliga händelser. Det är märkligt men nu när jag ser personerna som ställt till med så mycket sorg och elände i min familj tycker jag att det är ännu viktigare att de finns med i albumen för att kommande generationer ska ha visuellt stöd till historier av vikt som kommer att leva kvar i många generationer. Jag tror att kommande generationer, ännu mer än idag, vill veta sina rötters historia för att förstå vad som format dem som människa.