Trettondagshelg

Vaknade när dagen var som ljusast, faktiskt riktigt ljust trots en molnig himmel. Tittade ut genom fönstret och fick för mig att utejulgranen ville bli befriad från sina tindrande ljus. I mörkret är den vacker men så här i dagsljus dominerar de slokande snötyngda grenarna och den är bara en bedrövlig syn. Allt julrött är undanstoppat och i köksfönstret blommar gardiner och på bordet ligger en soligt orangerandig duk. Tyvärr är inte utetermometern lika solig att beskåda för den visar -18ºC. Nåja, om en dryg månad är vinterns nacke bruten och solens värme gör dagarna uthärdliga. L ä n g t a r!
 
 
Planen för gårkvällen var att gå ut och dansa men jag rotade mig i tevesoffan med unge herrn, tittade på film,
 käkade ostbågar och parisare med massor av stark senap. I och sig kanske lika bra med tanke på högerhöften som är hyfsat bra för tillfället. Märkligt, eller rättare sagt typiskt, att den blir lite bättre precis nu när jag fått kvitto på att den är totalt broskbefriad och remiss är skickad för operation. 
Nu är allt julgodis slut och av julfikat återstår bara några få nougatrutor. Tillika skönt att inte behöva frestas när man  är av den svagkaraktärade männiakosorten.