Tomten är på G

 
Har öppnat nostaliglådan och låtit min familjs gamla julklenoder inta sina gamla platser så nu är det jul igen i mitt hus. Tomtarna här ovan var från början tre men den tredje hade ständigt ölsejdeln i handen och söp inte helt förvånande ihjäl sig redan för flera år sedan.
 
 
I morgon kommer både sonens och dotterns familjer hit plus lite extra folk som tagit på sig tomteuppdraget. Numera är ju den gamla tomten pensionerad (jag). Maten på julbordet är utdelegerat till alla berörda så det blir inte betungande för någon av oss. 
 
Den här dagen som annars brukar vara jättestressig har i år varit en riktigt skön dag som gått i lugnets tecken. Vi har haft några kunder i våran hantverksbutik och nu har det glädjande nog börjat glesna på hyllorna.Har också varit ute en stund med katterna som dock inte verkade särskilt upphetsade över att få komma ut i kalla friska luften.
     
Nog är det skönare att ligga och mysa mitt på köksbordet.
 
Häromkvällen hade vi "tjejer" en trevlig sammankomst med mat och julklappsutdelning. I ett av paketen var det sex diodvärmeljus med tillhörande laddningsstation. Supergrej när man har katter. Nu står det för första gången på flera år fladdrande små värmeljus i fönster och på bord helt utan risk för att det ska ta eld i någon kattsvans. 
 
Granen står så barrvillig, grön och grann i vardagsrummet och i år verkar den inte alls intressera mina katter. Hängde okrossbara glitterkulorna längst ner med tanke på katterna men de har bara nosat lite lätt på dem.