Snart är det jul

 
 
I morse visade termometern -20°C. Hemskt. Önskar av hela m itt hjärta att den här vintern ska passera fort och vara måttligt kall. Blir missmodig och stel av kylan och ständigt rädd för att det ska bli elavbrott. Inte alls bra med elavbrott när man är helt beroende för värmens skull. Måste installera en vedeldad värmekälla så fort jag har råd. Ved finns att köpa så det blir inget vedklyvande för min del. Det vore inte heller helt fel att ha ett gasolelement i gömmorna med tanke på ekonomidelen där det  också finns vatten som kan frysa om det blir ett längre elavbrott. 
 
Idag har vi haft öppet i våran lilla hantverksbod och i kväll bakades rullrån som trots stora ansträngningar blev måttligt vackra. Önskar att jag hade min föredetta svärmors rånrecept för de var faktiskt ett snäpp godare. Hennes smakade knäckigt sött och mina lite väl smörgåsrån. 
 
Det kommer nog att bli en rolig julafton i år för vi blir nog lika många som förr i tiden då alla våra nära och kära levde. Hela huset var fullt av folk som pratade och skrattade. Himmel så jag saknar den tiden! I juletider, som vid alla högtider och speciellt då det gäller mat och bakrecept så är det så klart saknaden efter min älskade mamma som är störst. Den 17 december skulle mamma ha fyllt 91 år, men hon blev bara lika gammal som jag är nu.