Blidväder och köpstopp

 
 
Även om blidvädret ställer till med rejäl ishalka känns det bra att veta att det går åt färre kilowatt för att värma upp huset.
Började dagen i stearinljusets sken, doftande hyacinter och ovanligt gott morgonkaffe. Njuter verkligen omåttligt av börja dagen i lugnets tecken. Saknar dock en braskamin. 
Dottern kom förbi sedan hon lämnat av barnen på skolan och vi bestämde oss för en liten julshoppingrunda bland reaställ eller typ ta 3 och betala för 2. Rundan var lyckosam och vi hittade precis rätta prisklasserna för fattiglappar. Återigen julklappade jag egoistiskt mig själv med ett par tajta jeans (med betoning på tajta), ett svart finlinne och en blus i gråsvart. Nu har jag redan naggat på nästa års klädbudget och därmed införs automatiskt köpstopp till framåt våren. Hemma igen åt vi risgrynsgröt och julskinkemacka. Så gott.
Har halkat omkring utomhus med rullatorn när himlen var som vackrast vid solnedgången. Katterna vågade sig också ut och verkade njuta trots att tassarna blev blöta. Lyckades flytta de sista betongplattorna som låg ivägen i fall att det behövs traktorhjälp så småningom. Skönt att få det gjort.