Sommarresan

 
 
Känner mig en aning utslagen och i behov av vila efter fyra väldans roliga dagar i huvudstadens vimmel tillsammans med kära vännerna.
Det har blivit många slags upplevelser förutom väldans god mat och dryck. En hel dag gick åt till Allsången på Skansen där vi bänkade oss strax efter tio på morgonen och satt kvar till nio om aftonen. Maria hade gjort världens godaste mackor och vi njöt även av medhavd dryck.
 
Marias supergoda macka 
Två tunna brödskivor typ ciabatta
Bred dem med philadelfiaost naturell
Lägg på rökta laxskivor och salladsblad och dofta över lite citronpeppar
Lägg på ett lager tunt skivad rödlök som fått ligga i vatten i några timmar.
Lägg ihop bröden till en dubbelmacka.
Njut!
 
Allsångsdagen började härligt varmt och skönt mulet men på eftermiddagen öppnades himlens portar och vi blev dyblöta trots stora regncaper. Och jag menar verkligen totalt genomblöta.
När hattarna blev blöta hängde de som trasor på våra huvuden och den svarta fjäderboan runt min liknade mest en död kråka. MEN vi kom med i teverutan, ja faktiskt vid sju tillfällen och blev till och med inzoomade när Måns höll mikrofonen intill Maria. 
 
 
 
In i dimman ...
 
Vi har också hunnit med att luncha med våran gulliga taxichaufför plus en båttur ut till Fjäderholmarna och en promenad bland Tantolundens kolonistugor. Shoppingen inskränkte sig till fem kilo kantareller vardera, ja faktiskt köpte en av oss hela sju kilo. Fattar inte hur jag kunde köpa så mycket och det var minsann ett drygt jobb att ta hand om alltihop i natt vid hemkomsten. Nu är de i alla fall i frysen och lär bli uppskattat i såser och på mackor under mörka vinterdagar då nordanvinden viner runt knuten.
 
Det är en stor lycka att ha goda vänner som man kan prata med om precis allt. Vi har verkligen skrattat hjärtligt och befriande gott. En oas i tillvaron.