Kämpa kämpa

 
 
Hujedamej vill inte ha fler sådana här dagar. Höften varit värre än någonsin trots flera doser medikament. Trots allt har det blivit gjort några småsaker utomhus med en sovpaus då det inte lägre ens gick att stå på högerbenet. Nu i kväll har blomstren fått vatten direkt från slangen men det var på knasen att det gick att slutföra. Skottkärran står lastad med blomrens som ska ner i skogen men vågar inte gå iväg till ojämn terräng med tanke på risken att ramla i brännässlesnåret. Oerhört frustrerande! En höftled där allt brosk är bortnött är minsann ingen höjdare. En sådan här dag är inte ens ryggbedövning och ljudet av ortopedkirurgens elsåg avskräckande.
 
 Hibiskus Erotica ... en fröjd att skåda
 
Men som alltid är det mesta ändå bra. Har haft trevliga besök av min dotter och av författarkollegan Agneta som putsar på sitt bokmanus "Jag finns där du är". Surrat med grannfruarna och mumsat varma välmogna svarta vinbär och smultron. Vädret har varit underbart. Inga räkningar i brevlådan och nästa stockholmsresa med vännerna är bokad och betald.
Trots frustrationen runt värkeländet tippar dagens våg markant över till vågskålen där allt bra, roligt, skönt och spännande finns. Fruktansvärt om det vore tvärtom.