Tågluffa

Började dagen med att skjutsa vännen till flygplatsen för vidare transport till Amsterdam där han kliver på ett tåg med en InterRailbiljett i fickan och en tung rygga att bära. Han är ingen nybörjare i tågluffarvärlden, faktiskt sjunde gången han beger sig ut på rälsen så han vet vad han gör. Nästa gång kanske jag följer med men det krävs lite åtgärder för att få det att funka. Tid har jag.
Under hemvägen från Kallax strålade morgonsolen och broarna speglade sig i stilla vatten och jag satt och tänkte på hur det skulle funka för mig att bära en tung rygga och promenera kilometer efter kilometer längs knaggliga gator och uppförstrappor i sydeuropa. Säkert inte bra i nuläget. Herregud jag måste göra något åt höfteländet, och det snart, innan jag hänger över en rullator bitter och förgrämd. Jag tänkte också på alla marknader han kommer att besöka där det säljs färska grönsaker och fullmogna frukter i alla dess former, dofter och färger. Slurp!
Här hemma blev det en underbar dag med så pass värme att det räckte med ett ärmlöst linne medan jag städade undan några sommarsaker från altanen. Parasoll och altanmatta plus en del sittdynor är nu undanstuvade för vinterförvaring.