Höstutflykt

 
Den här dagen blev inte alls som jag hade planerat, men bra ändå. Till att börja med vaknade jag först klockan tio!!!! Därefter ringde syrran och föreslog att vi skulle göra höst på våra käras gravar. Flammande lilarosa ljung inhandlades och vid kära hemmet knipsades fräscht enris att täcka marken med. Nu är det höstfint och värdigt våra käras minne.
På hemvägen stannade vi och gick en promenad på vårat eget berg med yxan beredd ifall att vi skulle hitta en söt liten prydnadsgran till krukan på farstubron. När vi stod högst upp på berget och beundrade utsikten med alla sköna höstfärger och älven som glittrande slingrar sig neråt havet överraskades vi av åskan som började mullra oroväckande  nära. Mäktigt, men vi lät oss inte skrämmas för vi hade hittat massor av stora blåbär och stoppade i oss tills vi blev alldeles blå om munnen.
När vi till sist rattade hemåt såg jag en ren mitt på vägen, visserligen på långt håll, och syrran saktade in men det visade sig vara en stor och fin blomlåda av aluminium som vi räddade från att bli krossad av lasbilen som kom efter oss. 
Hemma igen tömde jag växthuset och rengjorde alla krukor. Nu ligger massor av gröna tomater på brickor och förhoppningsvis mognar de så småningom och blir kokta tillsammans med andra godsaker till en härlig tomatsås.
Dagens höjdare var skogspromenaden med syrran.