Ute är mörkt och blött ...

 
Detta är första dagen denna höst som det inte blev riktigt ljust mitt på dagen. Sorgligt. Det regnar och blåser och termometern visar fem plus. Gräsmattorna är gröna igen och jag har sänkt värmen i huset. Passande dag för innejobb.
Vännen har precis åkt hem till sitt och jag har passat på att putsa fönstren i det nytapetserade rummet medan det är plusgrader. Innan vännen åkte iväg monterade han fast några element som aldrig suttit fast ordentligt. Nu sitter de som berget. Tack vännen!
Hela gårdagen ägnade vi åt shopping på ömse sidor om gränsen. Nu ligger en hög tyg och väntar på att sys till gardiner och sänggavelöverdrag, men först ska gardinstången skruvas fast. Jag brukar vara mästare på att montera saker snett trots att jag mäter och markerar supernoga. Hyllan som jag satte upp senast lutar nära två centimeter men det berodde nog på att jag var lite för kort i rocken när jag skulle skruva dit den översta skruven strax under taklisten. Nu har jag köpt en högre trappstege så det problemet är avhjälpt. Ibland kan jag bli galen på mig själv för att jag trixar och fixar med fel skruv eller verktyg istället för att köpa det som funkar. Just nu funderar jag på att köpa en behändig elsåg. Kvinnor behöver rejäla verktyg för att vara någorlunda självgående.