Vårvindar

Efter några dagar med allmänt sviktande ork och värk i hela kroppen är jag åter i form och redo för vårjobben ute på tomten. En del av tomten är krattad och klar och det som återstår blir en lätt match. Idag blåste det dock lite för mycket för krattning. Vännen har hjälpt mig rensa lite mer i rönnbeståndet och grannen har lovat komma med traktorn och putta upp några stubbar efter höstens avverkning.
Allt rullar på och nu är äntligen all snö borta från tomten. De små ekplantorna från Göteborg verkar inte ha överlevt vintern, men däremot grönskar fjolårets stockrosor som jag fick av dottern. Stockrosorna hann aldrig blomma förra sommaren så nu ser jag fram emot riklig blomning.
Idag åkte vännen iväg till sitt och jag och näst äldsta barnbarnet har ätit Sias glassbåtar tillsammans med några av de yngre barnbarnen. Vi har genomlyst hönsägg som ligger i kläckningsmaskin och njutit av att se lyckliga höns sprätta runt utomhus efter en lång vinter inomhus i ett litet hönshus. Älvens vatten glittrar blått och trädens knoppar sväller. Det är härligt att leva nu!