Mest jobb

Vackervädret försvann och där stod jag med lång näsa och massor av blomplantor. Idag har det regnat och haglat om vartannat medan vi har kämpat som dårar med att laga Rusta-växthuset som inte höll för stormiga väder. Om vi hade tänkt oss för och kollat runt lite på olika växthuskonstruktioner hade vi nog lagt till en slant och köpt ett med stabilare stomme. Om det inte håller ihop nu blir det soptippen nästa och vi har lärt oss en dyr läxa. Basta!
Försöker dagligen att averka punkter på min agenda. I morse ringde jag en takläggare som förvånande nog kom på stört och fixade en plåt på garagetaket. Han ska också montera nya vindskivor av plåt på hustaket. Så skönt att få allt sånt gjort. Ja, och sedan så är det ju det här med fönstermålning ... Jag har en plan, men är ännu på laddning. Hips vips en dag så blixtrar det till och så blir det gjort och efteråt kommer jag att säga att inte alls var så jobbigt som jag hade trott.
Även om jag gnäller över allt jobb så är det ändå det jag gillar och det som är räknas till de betydelsefulla sakerna i mitt liv. Gnället beror nog på att min otrände vinterkropp blir lite väl sliten av grovjobb plus att allt ska ske under några ynka veckor. Tycker dock lite synd om min vän som fogligt anpassar sig till mitt arbetsläger, men jag är otroligt glad och tacksam över all den karlakraft han bistår med.
I morgon ska vi lyfta växthuset på plats och stoppa in alla plantor. Sedan ska pallkragen fyllas med jord och sedan ska sallads- och dillfrön och jordgubbsplantor stoppas ner i matjorden. Amen.