Sommar på G

Dagen har bjudit på strålande solsken och gräsmattan är helt plötsligt alldeles grön.
Idag tog jag sågen i ena handen och sekatören i den andra och gick lös på mina en gång så vackra syrener. Under många år var de ljuvliga, men efter en alltför hård vinter orkade de inte repa sig och har egentligen bara varit risiga, ojämna och allmänt eländiga de senaste åren. Jag har legat platt på marken, tagit i med alla krafter, svurit och förbannat mina dåliga redskap. När jag fick nog reste jag mig, stegade iväg med bestämda steg och sa till grannen i förbifarten:
- Nu åker jag och köper en elektrisk såg!
- Vi har köpt en sån, svarade snälla grannparet i 80-årsåldern och erbjöd sig att komma och premiärsåga hos mig.
Eftersom de inte är några pigga ungdomar vågade jag inte utsätta dem för alla mina röjningsprojekt, men nu har jag i alla fall en god början. Sedan återstår att få tag på en liten grävmaskin som kan gräva upp stubbar och rötter ... har sett att det går att hyra små grävmaskiner, fast det enklaste är nog att det följer med en proffsig förare.
Egentligen har det varit en händelserik dag med många kontakter för den började med att min skrivarkurskompis kom hit för att prata bokmanus. Ett spännande manus! Sedan var grannar och en annan bekant hit och drack kaffe. Allt dettta innebär att jag har fikat åtskilliga gånger denna dag.