Händelserik dag

Dagen började grått, klarnade upp en stund och sedan drog det ihop till regn, men jag hann i alla fall grundmåla farstubron. Medan jag målade hördes en rejäl plåtsmäll alldeles i närheten och mycket riktigt hade en ung mopedist kört in i sidan på en personbil. Ambulansens och brandbilens olycksbådande tjutande fick det att knottra sig långt in i märgen. Tack och lov hade killen hjälm så jag hoppas att hans skador inte blev allvarliga.
Medan regnet strilade tog jag tag i oredan i förrådet. Fattar inte att jag kan ställa till det som jag gör. Har sett ut som om tjuvar rotat runt. Nu är en sopsäck proppfull med bra att ha saker som sparats i långa tider och fler säckar lär det bli. Det är obegripligt att skrotet aldrig tar slut.
Högen med broderade och hemvävda dukar från kära fasters gömmor blev i en hast tvättade och de flesta dukar är strukna släta och fina medan de ännu var lite fuktiga.
Alster med 70-talets murriga brunoranga toner är ett dilemma. Tvivlar på att jag eller någon annan kommer att använda dem, men inte har jag ♥ att slänga felfritt och gediget hantverk.
I kväll kom min skrivarkompis förbi och förärade med frodiga kryddplantor oregano, basilika och mynta. Därefter åkte jag och hämtade hem gräsklipparen som varit på reparation och som av händelse råkade doktor Tobbe ha xenonlampor till mitt trasiga halvljus.
Snickaren som ska byta panel på husgaveln har också varit hit i kväll. Tänka sig att han fyller 80 år och jobbar på med sin byggfirma. Vigulant och klar i knoppen som en femtioåring. Det är något att önska.