Uteliv

Egentligen har det varit en riktigt skön dag med drygt femton plusgrader, mulet och regn hängandes i luften. Gräset växer så att det knakar och min gräsklippare är inte alls i form = dålig kombination. Jag har försökt med att byta olja, fylla tanken med ny bensin, klämma och trycka men inget hjälper. Har tittat i instruktionsboken och nu återstår en sak och det är att rengöra en grej som sitter i bensinslangen eller vad det nu är för slang.
Började morgonen med att dricka kaffe med dottern som kom precis när jag var på väg upp ur sängen. Därefter åkte jag till soptippen med förra veckans brädskräp och sedan direkt till sågen och köpte brädor till farstubron. Nu är brorepet också på G. Skönt.
Har tagit en rövare och planterat ut ringblommor och tagetes i gula rabatten framför altanen. Nu är det bara att hålla tummarna för att det inte blir en frostnatt. Älskar ringblommor, de blommar överdådigt och villigt långt in på hösten och finns i alla möjliga nyanser av gult, orange och aprikos.
Den vita vinbärsbusken är totalt översållad av blommor och det bådar för många goda stunder frampå sensommaren. Söta och inte så syrliga som de röda. Svarta vinbär är också supergoda att äta direkt från busken, men de röda behöver lite socker för att tungan inte ska krulla ihop totalt.