Innejobb

Vaknade till regn och bestämde kvickt att det gäller att passa på att städa, tvätta och annat när det lika är inneväder. Ingen tid ska slösas på depp. Toan fick en rejäl omgång, men jag funderar på hur och om det går att ordna så att de små kattsandskornen inte sprider sig i hela huset. Råkar ett enda sandkorn på golvet bli blött smälter det ner till en grå fläck som man måste böja sig ner och skrubba bort. Jobbigt. Ostädat intryck och ohygienskt det här med kattsand, fast ett måste när man har innekatter. 
När även min garderob fått en välbehövlig rensning blev det bilens tur. Iklädd regnställ var det inga problem med vädret. Min kära bil som inte varit insvept i löddrande schampo den här sommaren blänker nu som ny. 
På tur står nu hopsamlande och genomgång av tingeltangel som lyckats hamna lite här och där i huset. Innejobb finns det hur mycket som helst. Tänker på dukhögen i tvättkorgen ... och önskar att jag hade ett bättre strykjärn än mitt nittioniokronors från GK:s.
 
 
Min lilla kattfröken Ida sitter på fönsterbrädan mellan rosa mårbackapelargonior och tittar längtansfullt ut. Inte ens en liten fågel eller ekorre syns till. Katter och regn är ingen bra kombination, bara ett lätt duggregn är pest åtminstone för mina katter.