Baka baka bullar

Idag blev det äntligen bakdags så nu är frysen fylld med julfika. Mandelmassefyllda saffransbullar, nougatrutor, saffransskorpor med mandel och drömrulltårtor. Tror det  får räcka för det är trots allt jag själv som äter det mesta. Sorgligt men sant. I morgonbitti tänker jag baka mjukkakor som är ett måste till skinkan på julbordet. Sedan är bakandet klart för min del.
Årets julmat ska inskränkas till ett minimum och bara bestå av det vi gillar allra bäst och absolut ingen prinskorv. I kväll längtar jag efter ungsbakad mager skinka á la Cajsa Wargs recept med massor av kryddor och en tjock senapspanering. En gräddig Jansson ligger också högt på favoritlistan. Nej, usch nu rinner snålvattnet till.
 
Dagen bjöd också på en utflykt med syrran och som vanligt styrde vi hemåt och besökte våra kära föräldrars grav. Hålen i tillvaron efter mammas död kan aldrig fyllas av någonting annat trots att det gått nästan 25 år sedan hon lämnade jordelivet. Förlusterna av nära och kära märks speciellt tydligt under jultiden. Mamma var otroligt duktig på att baka och inför jularna bakade hon massor av olika sorters småkakor plus världens godaste anisbockar. Själv bakar jag inte anisbockar eftersom jag inte vågar ha tillräckligt hög temperatur på coccosfettet och då blir de bara  fettdrypande äckelbockar.