Fortsatt värmebölja

Idag har det varit varmt, ja rent av svettigt även under en stor terassmarkis. Ett nakendopp i en svalkig liten sjö hade suttit fint.
I morse när jag satt ute på altanen i skön skugga och tittade ut över tomten slog det mig att detta är mitt paradis. Det mesta är långt ifrån perfekt men jag njuter ändå av härligheterna. Fåglarna kvittrade och svalkade sig i fontänen, humlor surrade i grönskan och alla mina lusangripna blomster har repat sig och sprider väldoft och sköna färgkombinationer. Luktärtornas doft är näst intill berusande. Söta röda smultron lockade vid altankanten och tomaterna rodnar så sakteliga.
 
 
Eftermiddagen spenderades tillsammans med kära väninnorna Lillemor och Maria hemma hos Lillemor med surströmming och himmelskt god färsk egenodlad mandelpotatis. Även om jag inte äter surströmming är jag överlycklig över smör, färsk lök och färsk potatis med klådda. Så gott! Som final serverades det en smarrig tårtbakelse till kaffet mmmm ...
 
Ett nattgästande barnbarn skjutsades hem mitt på dagen och nu i kväll har de två yngsta anlänt för att sova hos farmor/mormor. Underbart att få rå om de små älsklingarna. De har bakat varsin sats chokladbollar och nu när klockan är 22.30 ligger de med sina gosedjur i famnen och reder ut för varandra varför det heter farmor och mormor. Jodå, båda har helt klart för sig hur det ligger till. 
 
I kväll plockade jag in en handfull smultron som barnbarnen fick dela på och då dök minnet upp av våran käre farbror Gustav. Han var barnens vän, hade alltid tid och dessutom en stor godisskål i skafferiet. När jag var liten brukade han plocka smultron i en ljusblå kaffekopp tidigt om morgonen och ställa den på luckan till ett klaffskåp som stod i vårat sommarkök. Vilken lycka det var att vakna och mumsa i sig dessa röda och solvarma söta bär. Minnet är så starkt att jag fortfarande efter 58 år ser bilden av den rågade koppen och minns glädjen jag kände.
 
Nu är det väldigt tyst i rummet där de små ligger nerbäddade ....... gäsp gäsp gäsp