Medelhavsvärme

Det är bara att vara innerligt tacksam för att vi får uppleva så underbart väder som det har varit de senaste dagarna. Bäst av allt är att det inte heller finns några mygg och knott som förpestar tillvaron. Skönt för mig som mest håller till i skuggan bland blommor och blad. Idag plockade jag in vita vinbär och gjorde en paj som blev riktigt god. Väldigt enkel faktiskt.
 
Vinbärspaj
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
175 gr smält margarin.
 
Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt sedan det smälta margarinet. Platta ut degen i en pajform. Strö bär ovanpå. Blanda ihop 3 msk strösocker och 1 tsk potatismjöl och pudra ovanpå. Grädda i 225° cirka 20 minuter. (Till en långpanna brukar jag göra tredubbel sats.)
 
Idag blev i alla fall fyra små fönster omkittade med knappt nöjbart resultat. Enligt tuben ska det syntetiska kittet hålla i 25 år ... den som lever får se om det stämmer. Hur som helst väldigt kladdigt göra. Det finns många borde och måsten men nu kör jag fönsterracet till det är klart och om det inte hinner bli vinter innan dess så ska en nätklädd kattgård byggas och kattlucka fällas in i förrådsdörren Nätet är inköpt, bara den arkitektiska biten kvar och helst ska den smälta in i omgivningen på ett snyggt sätt. Sedan kan mina älsklingar gå in och ut som de vill utan att sitta fast i ett koppel. Nya projekt är det ingen brist på ... för sedan när det blir vinter då blir det omtapetsering i bland annat köket. Funderar också på ...