Doft av myr

 
Trotsade björnfrossan och begav mig ut på hjortronmyren tillsammans med dottern även idag. Vi hittade en liten myrplätt som fullständigt dignade av guldglänsande välmogna bär. Bilen stod på tryggt avstånd och olåst bara några steg ifrån oss. Vinden var frisk och inte en endaste mygga besvärade oss medan vi fyllde våra hinkar till brädden. Det doftade så gott och vi blev inte ens svettiga och faktiskt är vi sugna på ytterligare en tur om vädret är hyfsat, fast då det blir blåbärens tur. 
I minnet finns hjortronplockningar då jag med stor hink som nuddade alla tuvor stegade efter pappa eller min farbror Gustav över tallhedar och genom ris och snår med breda diken att hoppa över innan vi äntligen nådde en blöt myr där stövlarna liksom sögs fast vid varje steg. Minns att återfärden var än värre när orken var slut, myggoljan hade runnit med svetten ner i ögon och mun och den välfyllda hinken var tung.
De senaste tjugo åren har jag haft hemska gummistövlar som jag fått ärva och som inte passat mina fötter. De har varit för snäva över foten och varit tunga som bly, men idag hittade jag passande lätta för halva priset. Hädanefter blir det lite roligare att plocka bär.
Har också varit en sväng på rejälaste smyckerean någonsin hos kära vännen Lillemor och fyndat en hel påse med bling bling av skilda slag. 
Det har alltså varit en riktigt bra dag men nu ikväll är det inte riktigt lika bra för nu har jag tandvärk och frossa ... tandläkarfrossa ...