Helg

Är i alla fall glad för att regnandet gjorde ett uppskattat uppehåll igår så att vi kom oss ut i skogen åtminstone en gång denna höst. Idag blåser det friskt och regnar. Inte ens katterna vill gå ut. Jag har bäddat rent i sängen och dammsugit hela huset supernoga. Det blir en del katthår efter två katter och fem dagars frånvaro av städning, särskilt efter Emil som har tjock och lång päls.

Vid gårdagens skogsutflykt hoppades vi fylla svampkorgen, men de gyllengula kantarellerna lyste med sin frånvaro. Visserligen såg vi en och annan glänsande skönhet i rött men den tog vi bara hem på kamerans minneskort. Det var otroligt vackert i skogen, gyllengula löv dekorerade gröna mossor och lysande vit renlav. Luften var hög och klar och solen strålade från en klart höstblå himmel. För att inte nämna att kaffet och smörgåsen smakade extra gott en dag som denna.



I morse åkte vännen hem till sitt och jag har vispat ihop en äppelkaka som just skjutits in i ugnen. Förberedd ifall att några kära barn och barnbarn dyker upp.