Midsommarafton 2011

Säga vad man vill om vädret, men det blev alldeles ljuvligt lagom till midsommarstångstillverkning och grillning. Jag hann med både finklänning som blev dyblöt, heltäckande regnställ och till sist reservkläderna jeans och tröja.



Denna sommarens höjdpunkt åkte jag med sonens familj till hemmet i mitt hjärta, den bästa platsen att fira den blomstertid som bjuder generöst på både färg och doft på ängen ner mot älvens glittrande strömvirvlar.

Det var en lätt match att pynta stången det här året. Och dansen gick runt stången med traditionella En bonde i vår by, Vi äro musikanter och den konditionstestande Små grodorna. Fast vissa storgrodor var väldigt tunga i baken. Barnbarnens ögon glittrade och mitt hjärta svämmade över av lycka.



Som vanligt åt vi gott i solens värmande sken och sedan blev det dags för fiske nere på hällarna, som är min barndoms badparadis. Lyckan var stor då båda barnen fick aborrar som rensades och filéades för senare grillning.

Det är lätt att bli nostalgisk när man ser groparna i stenhällarna som vi barn fyllde med vatten och lät våra stackars uppmetade fiskar plaska omkring itills de vände sig med buken uppåt. Jag minns plasket med byns barn, tävlingarna om vem som klarade av att gå längst ut på bommarna innan de snurrade runt. Jag minns också hur skönt det var att lägga sig ner på det varma badlakanet som låg utbrett på de varma stenhällarna och som hann torka mellan doppen.

 

Efter en kopp kaffe nere på hällarna tog jag fyrbenta Iza och vandrade tillbaka längs den slingrande stigen och den långa uppförsbacken med brännässlor oroväckande nära handhöjd. Iza hade svansen i högläge och verkade njuta av att nosa runt så vi vandrade runt bland uthusen, kikade in och andades in den välbekanta doften. 
Jag tänkte på mamma, på pappa och alla de kära på gården som lämnat oss. Jag tänkte på hur glada de var när vi barn kom hem med våra barn och jag kan idag med lätthet föreställa mig den lycka de kände i sina ♥.

                        ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥