En aktiv dag



Idag åkte vännen iväg till sitt och jag åkte på mitt. Först till mina käras gravar där jag vattnade och ansade, sedan mot barndomshemmet och bröderna. Jag åt massor av solvarma söta smultron som växer längs älvkanten medan jag tänkte på hur det var då för länge sedan, hur det är nu och hur det förmodligen kommer att bli.

På hemvägen körde jag mot en allt mörkare himmel och nästan hemma kom det efterlängtade regnet. Jag iklädde mig regnkläder och utrustade mig för tvätt av träpanelen på altansidan som ska målas. Nu är det gjort och ska bara torka och skrapas innan färgen ska strykas på. Jippi så duktig jag har varit!

Har även varit till "byss" och pratat bort en stund. Hemma igen hoppade jag i nytvättad favoritpyjamas och förberedde en lugn kväll inomhus men mina kattälsklingar hade andra planer.
 


De jamade och ville ut så det var bara att hämta gummistövlarna och bege sig ut. Det som aldrig har hänt förut hände naturligtvis. Plötsligt såg jag hur kattstorebror spanade mot något intressant bakom buskarna på grannens tomt och där promenerade minsann min lilla Ida utan koppel. Jag rusade så lungt jag förmådde och lyckades fånga in den lilla rymlingen. Kopplad igen gick jag in i växthuset och när jag kom ut därifrån blev hon förmodligen rädd då jag hade huvan uppfälld och sprang iväg med sådan kraft att metallhaken som satt fast i en ögla i marken gick sönder. Medan hon klättrade upp i närmsta björk med kopplet hängande efter sig hann jag kasta mig ner på alla fyra och få tag i kopplet innan något riktigt allvarligt hann hända. Nu är pyjamasen både blöt och smutsig  så det blir till att söka något annat ledigt att släppa kroppen fri i. Nu ska här mysas med en ostmacka och ett glas rött.