Vilka dagar!



Igår var jag farmor och dristade mig till att bada med mina fina små barnbarn. Vi hade en rolig dag med bad, lek och korvgrillning. På eftermiddagen lämnade jag tillbaka trötta men nöjda barn. Det känns gott i farmors♥.

Tre semesterveckor har nu avverkats i strålande sommarväder. Egentligen bör jag inte klaga, men för tillfället har mörka moln hopats framför solen och det känns bara så underbart skönt. Riktigt ljuvligt!
Utetermometern visar +28°C i skuggan och det är kvalmigt som före ett stort åskväder. Ännu hörs inga muller och det stänker inte heller några förvarnande vattendroppar. Men vatten behövs minsann för till och med mina syrener har börjat gulna av torkan.



Min yngste bror fyller år idag så Esko och jag har varit och grattat. Brorsan bjöd på egentillverkad smarrig jordgubbsmarängtårta. Jag blir så glad när karlar tar tjuren i hornen och bakar från scratch. Bakning handlar lika mycket om teknik som när man bygger ett hus. Inte alls så märkvärdigt. Minns fd svärfar bjöd inte ens på kaffe om svärmor inte var hemma. "Nog hade ni fått kaffe men hon är inte hemma", brukade han säga.

Jag gick runt på de gamla smultronställena där hemma och njöt av solmogna söta små smultron. Det finns få saker som minner så gott om svunna tider som just smultronens färg, doft, konsistens och smak. När jag idag trampade omkring i torrgräset en bit från själva gårdsplan kunde jag nästan höra ljuden från livet som pågick då för länge sedan när jag var ett barn.

På hemvägen svängde vi förbi min barndomskompis som är hemma med sina flickor. Det är alltid roligt att träffas, även om det bara är för en liten stund.

Det är egentligen helt fantastiskt att under alla dessa tre semesterveckor som förflutit har vi ätit alla mål ute på altan. Inga mygg, bara envisa gråsparvar som tigger bröd. Blommorna blommar som aldrig förr och i växthuset växer det så det nästan knakar.