Decemberrusk

Usch och fy för blöt- och tristvädret vi har drabbats av. Nu är det knappast synd om mig som kan välja att stanna inomhus och småpyssla vilket kan vara nog så trevligt. Idag passade jag på att handla några småklappar, slå in och pynta paketen vackert. Skönt att få det gjort i god tid för en gångs skull.

Har också hunnit frossa i gofika både här hemma (2 ggr) och på kafé med en kompis. Ingen mat idag om inte en ynka saltgurkemacka räknas som mat. Känner mig äckligt sockersprängd.

Pensionärslivet är verkligen underbart, ingen hast bara rast. Funderar på att ta fram sticknålarna som legat i träda i dryga 20 år. Älskar att tassa omkring i hemstickade mjuka yllesockar och inser med fasa att framtidsbufferten som mamma, faster och svärmor bidrog till nu är tömd. Idag var jag in i garnaffären och hittade ett underbart yllegarn typ tunnare Lovikka som fanns i massor av pastelligt melerade färger.

Mina katter har fått en klöspelarställning som når upp till taket och jag inbillade mig att de skulle bli jättelyckliga, men lilla Ida hann förutseende nog inta högsta plattan och det verkar inte gammelkattgossen Emil gilla för han totalnonchalerar och går förbi som om den inte fanns.