Faster Mias gamla förkläde

I kväll har jag kokat svartvinbärsaft. Inte mycket, men tillräckligt för att ha några flaskor på lut i frysen när det kommer barnbarn på besök. Som vanligt glömde jag i ivern att ta på mig ett förkläde. Alla som någon kokat svartvinbärsaft vet att det blir rosa prickar lite överallt hur försiktig man än är. 
Jag har sparat förkläden efter mamma, mormor och faster. De tre viktigaste kvinnorna i min barndom. Det äldsta är nog fasters som jag minns från tiden då jag var i femårsåldern. Det är alltså över femtio år gammalt, fina romantiska blommor och superbra modell. Förkläden är underskattade. Miljövänligt dessutom för man behöver inte tvätta kläderna lika ofta.

Nu är det tolv arbetsdagar kvar till dess att jag blir en fri kvinna. Idag fick jag en present av fiolläraren på jobbet, nämligen gratis privatlektioner och lån av en fiol. Inte illa! Hm, ja det kanske kommer att låta illa, åtminstone till en början. Men nog tusan ska jag göra ett allvarligt försök även fast jag inte har så mycket musikalitetsförmågor i mina gener.