19 dagar kvar

till pension. Ja, det känns onekligen overkligt och samtidigt pirrande spännande. Min tid kommer att fyllas med trevliga saker, det är jag säker på, blandat med nödvändiga husrenoverarjobb. Jag är till exempel antagen till högskolekursen jag sökt och idag blev jag tillfrågad om att leda en skrivarkurs. Självklart tackade jag JA utan att tänka mig för särskilt mycket. Det känns i nuläget som en kul utmaning.

Idag har jag börjat lämna över till min efterträdare, eller rättare sagt en av dem. Mitt jobb ska nämligen delas på två personer. Redan innan semestern plockade jag bort alla mina personliga saker och slängde massor av anteckningar som blivit liggande som "bra att ha" utifall att. Det känns bara så underbart skönt, fast så klart kommer jag ibland att slita mitt i hår i saknad efter trevliga jobbarkompisar och elever.

Det är alldeles för höstigt ute. Brrr jag hade bestämt mig för att härda ut och inte slå på någon värme av ekonomiska skäl men för en stund sedan satte jag tummen på den lilla röda on-knappen på luftvärmepumpen så nu fylls mitt hus med torr och varm luft.

I gårkvällens regnruskväder var jag bjuden på sommarfest á la knytkalas hemma hos Maria. Massor av god mat dukades upp och Marias Sangria special var supergod. Vi testade Marias massagedelfin och skrattade gott åt allehanda skämt medan vi proppade i oss allt våra magar förmådde. Goda vänner är ovärderliga.