Inbrottsvåg



Sjukskrivningsveckan är till ända och på måndag är det jobbet som gäller. Det känns som att vilan gett ork som jag hoppas ska räcka fram tills det är dags för julresan till huvudstaden. Värken i axlarna och nacken har stillat sig en aning och jag kan röra på huvudet.

Igår var jag tvungen att åka en sväng till jobbet för att fixa en sak som jag hade missat och fick då veta att det varit inbrott under natten som gick. Inget var borta men det var åverkan på bland annat dörrarna in till mig och chefen. Jag tog för säkerhets skull och bankade en del pengar i fall att tjuven/tjuvarna skulle komma tillbaka och fullborda sin gärning. Och i kväll ringde chefen och meddelade att nu var inbrott nummer två ett faktum. Dörrar är sönderhackade, allmän oordning och kassaskåpet i mitt rum är bortslitet från väggen och spårlöst försvunnet. Även om inbrotten skett på jobbet känns det riktigt obehagligt och kränkande.

Det har varit mycket den senaste tiden men jag förlitar mig på att det kommer solsken efter regnet och att det är mörkast före gryningen.