Luleåresa



Morgonen bjöd på hyfsat skönt väder om än lite väl kylig blåst. När unge herrn steg upp ville han åka till storstan för att lämna igen tändkablar från Biltema som inte passade min bil, trots att de borde ha gjort det. På Biltema fylldes korgen med Falu rödfärg, två grensågar och en välbehövlig utomhusknäpall. Sedan tog vi en sväng förbi Djurmagazinet, Rusta och Blomsterlandet. Den sistnämnda hade en del intressanta växter som jag gärna hade införskaffat, men tyvärr var jag alldeles för lättklädd för luleås kyliga vindar och fick snabbt fly tillbaka till värmen i bilen. Sedan blev det raka vägen hem utan att ha besökt en enda klädaffär.

Det är pingsafton och jag känner mig ovanligt rastlös och hungrig på något sliskigt gott. Har precis vattnat mina frösådda blomplantor som har mått gott av värmeböljan. Hoppas nu bara att det ska vara hyfsat varmt tills risken för nattfrost är över.

I morgonbitti ska jag försöka komma igång med målningsförjobb på bodan innan det är dags att förbereda middagen då sonen med familj kommer hit. Unge herrn har erbjudit sig att måla vilket jag är mycket tacksam för.

Våren och försommaren är en arbetssam tid, men samtidigt den roligaste tiden på året då allt väcks till liv igen. Inklusive mig själv. Faktiskt blir det roligare och roligare med åren.