Livets villervalla


Vissa dagar ser man saker klarare än andra dagar. Idag var en sådan dag. Jag kan väl inte påstå att mitt liv har varit tyngre eller lättare än någon annans. Min tanke är att alla får sin beskärda del av fröjd och smärta, vila och behag.

En del livsval jag gjort har väl inte varit så kloka i ett långsiktigt perspektiv och definitivt har jag hållit hoppet levande alldeles för länge i vissa hänseenden. Nå, det var väl vackert så, men ganska insiktslöst, måste jag medge. I dag förstår jag verkligen det här med att man ser det man vill se. Jag borde ha införskaffat verklighetsglasögon istället för de svindyra glasen mot översyntheten.




Hur som helst vaknade jag tidigt i morse och trodde först att det var arbetsdag, men i samma stund jag satte fötterna i golvet insåg jag att det var lördag och ledigt. Halleluja! Med den insikten kröp jag tillbaka under täcket och låg och småslumrade en stund. Emil låg tätt intill och spann belåtet medan solen trevade sig in på sovrumsväggen. Solljuset gjorde mig så infernaliskt pigg och lätt om hjärtat att jag helt plötsligt iklädd endast pyjamas befann mig städandes ute i garaget. Pelargonior och fuschior har fått komma fram ur mörkret och massor av återvinningsbart är sorterat och bortkört. Så skönt det känns att ha lite yttre ordning och reda i livets villervalla.