Fredagskväll i hemmets lugna vrå

Temperaturen stiger, fast än är det långt till blidväder. Luftvärmepumpen kvider inte längre och fleccetröjan ligger på stolen. Köldförlamningen börjar släppa och jag hoppas att resten av vintern inte bjuder på fler 30 gradersdagar.



I kväll är det bara jag och katten som är hemma. Har skjutsat unge herrn till en kompis.
Tog ett krafttag innan Let´s dance och rensade kylen och det är förunderligt vad man kan hitta längst in på de nedersta hyllorna. Vi är inga bra matrestsätare men små vältäckta skålar får ändå mellanlanda i kylen innan de hamnar i soporna. Det här måste jag ändra på med det snaraste.



Det har inte varit någon bra dag idag. Började med att försova mig. När jag kom till jobbet funkade inte motorvärmarna och det var minus 26 grader. Jag fick flytta bilen tre gånger och sista gången ställde jag mig på otillåten plats med risk för böter. Mitt annars hyfsat goda humör sjönk i botten och där har det stannat hela dagen tills nu i kväll efter en välbehövlig blund. 
I samma stund som jag steg in genom dörren i mitt hus drabbade dagens irritation unge herrn i huset. Jag ansåg nämligen att han sovit alldeles för länge och det fick han höra i ett väldigt högt och otrevligt röstläge. De som inte känner mig har ingen aning om mina röstresurser i dylika situationer. Nåväl han kan mig vid det här laget så han höll sig lugn. Efter urladdningen kröp jag ner under täcket och somnade bums.

Nu väntar en skön förhoppningsvis skön helg.