Februarisöndag

Äntligen verkar utetemperaturen vara på väg åt rätt håll. I skrivande stund -15°C. Visserligen är det också alldeles för kallt, men bättre än minus trettio som det varit de senaste dagarna.

På förmiddagen då solen sken så vackert satt min Emil vid ytterdörren och ville ut. Jag klädde mig rejält och kopplade Emil som glatt skuttade iväg med hög svansföring. Det blev en superkort utevistelse för det tog bara några minuter innan han satt hopkrupen på bromattan med vita frostfläckar i sin svarta päls.

Jag hade ett ärende in i bodan och då såg jag blomjordssäckarna som låg strategiskt lätt tillgängliga. Med glädje insåg jag att det börjar vara dags för ny jord till krukväxterna och att pillra ner blomfrön i små krukor. Härliga tider väntar! Längtar!


Unge herrn ville ut och övningsköra så vi for en sväng till Happis. Handlade på Maxi och fikade sedan en stor munk på Rajala. Hemma igen stekte jag renskav som blev precis så där krispig och kryddig som vi vill ha den. Sedan hällde jag på grädde och en liten dutt senap. Mums!

Nu är det kväll och en skön helg är slut. Snyft!