Fina ridåer

Jag börjar tro att missförhållanden, ruffel och båg är mer regel än undantag. Dagens nsd avslöjade missförhållanden på äldreboendet Näsbygården här på orten. Om det äldreboendet skulle jag kunna skriva spaltmeter efter flera års insikt i deras verksamhet och som i många lägen inte gagnar de boendes bästa. Jag kände yvärr igen det mesta i artikeln. Inte konstigt att de gamlas själar dör långt innan kroppen ger upp. Jag är rädd, faktiskt livrädd för att bli gammal och beroende.
'
En person jag känner väl och som har lång erfarenhet av äldreomsorgen här på orten träffade en känd läkare från orten som på en föreläsning berättade om vilken förträffligt välutbildad personal vi har på våra boenden här i Kalix. Efter föreläsningen gick hon fram till honom och frågade varför den här välutbildade personalen inte använder sig av kunskaperna i det dagliga arbetet. Läkaren fnyste till svar något i stil med att så är det väl överallt.

Jag känner obehag varje gång jag passerar Näsbygården. Våra nära och kära är värda bättre tillvaro i livets slutskede. Bara en sådan upplevelse som att få komma ut och andas in frisk luft och kanske stryka sitt finger över ett glänsande vackert blomblad. Kanske väcks goda minnen från flydda dagar. En guldkant i tillvaron.