Psyke+soma+fånga dagen


Semestern är över och som ett trollslag så är den pinande värken i axlar och nacke tillbaka. Är i alla fall lycklig över att semestern har varit hyfsat smärtfri, kanske mest beroende på minimalt med statiskt arbete. Måleriarbetena har varit nyttiga på flera sätt.

I kväll kände jag för att verklighetsflykt och åkte iväg till Draggen och köpte Sköna hem och Allers med rulltårtebilaga. Det slank även med en bytta Lemon Curdglass och ett paket hallon plus en rulle Geisha. Har mumsat tillsammans med äldsta barnbarnet. Unge herrn är på luleåkalaset. Må det gå bra. Känns alltid oroligt, kanske mest oro för vilka "kompisar" som finns i närheten.

Förutom alla intressanta inredningstips bjuder Sköna hems krönikör Katarina Swanberg på en nyttig påminnelse:
... Ögonblicket. Ett i sänder. Det enda vi säkert vet att vi har. Gör det till en glädje
... Det mesta man gör därhemma rör sig faktiskt neråt. Mot jorden. Därför gillar jag att hänga tvätt. Man sträcker äntligen kroppen uppåt, mot himlen, högt och rakt. Lakanen fladdrar som segel, skjortorna bågnar spinnakers, brallorna skrevar, frottén är torr nästan innan den är fastnupen, man kisar lyckligt upp mot ljuset och ser vita bulliga moln. Att hänga tvätt på sträckt lina är sinnlighetens triumf. Doft av rent, svalkande vind, förnimmelse av tidlöshet ... Och just nu, precis i detta ögonblick, en kort stund till, finns allt som vi nordliga delar av världen ägnar resten av året åt att längta efter... Vinterns längtanslista är oändlig .... Fånga dagen!

I morse när jag gick ut med kissen tog jag av mig skorna och njöt av varje fotsteg i det varma blöta gräset. Intill stora häggen blev jag stående för djupt nere bland grässtråna i en liten tuva glittrade små vattendroppar som de ädlaste smaragder. Oändligt vackert och jag kände en stor tacksamhet över upplevelsen.