Sommardrömmar


Vårvädret är minsann pålitligt för precis när framtinade gräsytor börjar vara torra nog att möta röda krattan då väller det som alltid ner blötsnö som gömmer nyväckta sommardrömmar. I och för sig gör det inte så mycket just idag för snuvan har lamslagit en del av min ork. Febern gjorde sig gällande på fredageftermiddag och nu gäller det att ha paketet med engångsnäsdukar i närheten. Nä, jag klagar inte för i mitt fall är det den första förkylningen denna vinter och det finns massor att småpyssla med inomhus. Kanske köksstolarna får nya tassar. Tycker mig höra ett obehagligt skrapljud då och då.

Vännen kom på besök i torsdags och åkte hem igår snuvsmittad och måttligt pigg. Vi har städat in lite vintergrejor i bodan och försökt vara ute med kissen då solen tittat fram. Orken har inte räckt till så mycket mer.

I går fyllde sonen 39 år. Mitt lillbarn! Vad tiden har gått fort. Jag bjöds på födelsedagsmiddag med sushi till förrätt och tjälknöl och gratäng till varmrätt. Det var första gången jag smakade sushi och det var gott.

Att ens barn är 39 och 44 år gamla känns overkligt. Ett människoliv är verkligen bara en liten pyttedroppe i tidens ström fast man på en måndag kan tycka att det är en evighet till fredag. Det skulle kanske till och med skulle vara nyttigt att medvetet byta perspektiv lite då och då.


Födelse -----------------25 år-----------------------50 år----------x-----------75 år-------------------100 år

Arbeta som om du skulle leva i evighet och älska som om du skulle dö idag!


Vänliga ord kan vara små och enkla att uttala, men de ekar i oändlighet.


Det är lätt att hamna i djupa funderingar när man tänker på tidens gång och vad som verkligen är viktigt. För att återgå till sommardrömmar så finns de även om snötäcket åter lyser vitt. Mina små sommardrömmar frodas i blomlådorna inne i garaget. De flesta fröerna har tittat upp och en sort har tyvärr blivit för ranglig, förmodligen av ljusbrist.
Ska nog inhandla lite fler fröer och jord när lönen trillar in på kontot. Har på känn att det blir en lågbudgetsommar även detta år.

Nu väntar en kopp gott kaffe!