Glad när solen skiner

Vaknade som vanligt redan före sex och låg kvar och riktigt njöt av att få ligga kvar. Det är konstigt, men härligt att detta underbara bara inträffar då jag är ledig. Jobbardagar innebär oftast tunga morgnar med stress för att hinna dricka kaffe, ta medicin, fixa frisyren, väcka unge herrn, ge katten mat, tömma diskmaskinen och så vidare. Bara att tänka och skriva om dessa morgnar färgar tillvaron i svart.
Men som skrivet är denna morgon underbar. Har druckit kaffe i lugn och ro och kissen har redan varit ute på spännande småfågelspej i strålande solsken. Snart ska vi gå ut tillsammans. Jag älskar denna tid då jag kan plocka upp diverse skräp som gömts i snö. I går eftermiddag blev grusinfaren grundligt genomsökt. Resultatet blev en halv systempåse med cigarettfimpar och godispapper. Det senare kan delvis skyllas på mig själv. Idag planeras såpskurning av farstubron. Om inte nödvändigt så för doftens skull. Ska också lyfta ut lådan med stolsdynor till sin plats på altanen. Sommartider närmar sig!

I går bakade jag matbröd, lagade lasagne och städade lite lätt så idag kan jag ta det lugnt på den biten. Nä, nu mot skurhinken och ut i fågelkvittrande solsken.