Regnig söndag

Snön har regnat bort och det har varit grått och regnigt hela dagen. Jag gick i alla fall ut med kissen och passade på att ställa in de sista sommargrejorna i bodan. Nu står snöslungan och snöskyffeln redo närmast dörren, men jag hoppas att det dröjer innan det kommer så mycket snö så att man måste skyffla bort den. Det är ett jäkla elände när man har grus på infarten.

På eftermiddagen åkte jag iväg och hälsade på Inger och Ulf. Varje år gör de en film som julklapp till sina nära och kära. Filmen innehåller händelser under året som släktsammankomster, fester med vänner, musik, resor och andra roliga saker. Jätteuppskattade julklappar! Därefter åkte jag hem och bakade en banankaka efter ett nytt recept. Den blev inte god. Stor besvikelse. Mr x hade ätit pizza med kompisen så min middag blev bara uppvärmd fisk från igår.

I morgon ska jag klippa mig. Ska bli skönt att få det gjort för nu är min styva kalufs lite väl yvig. På tisdag ska bilen till verkstaden. Tänker ta semester den dagen. Det är skollov den här veckan och lovveckorna brukar alltid vara oroliga när jag har en hemma och själv måste vara på jobbet.

Jag känner mig lite ur form, småirriterad och obeslutsam. Det är så mycket som jag skulle vilja göra som tar sin lilla tid och kräver att jag är fokuserad och får den tid som krävs utan att avbryta och göra en hel massa annat under tiden. Det är så mycket annat som styr mina dagar. Jag tror att just det faktum att jag inte kan styra mina dagar sliter mer än man tror.

Jag skriver så trista saker här i bloggen, men jag kan avsluta med en rolig sannhistoria.

Min systerdotters man som har några extrakilon på magen tränar intensivt som bara den och en kväll var sista träningspasset språngmarsch uppför den branta vattentornsbacken och som sista knorr uppe på toppen armhävningar och höga hopp.  Efter träningspasset kommer frugan och hämtar sin man. Lille sonen som är med frågar då sin mamma: Är pappa full?