Datorrensning

Hm, tror att jag rensade lite för mycket för tusentals bilder är borta och massor av dem redigerade och klara. Det är ingen idé att gråta, skrika och slå sönder dörrar för de lär inte komma tillbaka. Fattar inte att jag inte ens höjde på ögonbrynen när jag avinstallerade 133 MB plus mycket mycket mer. Tack och lov har många, men inte alla bilder automatiskt lagrats i ett annat program så jag får väl börja från noll med rensning och redigering.
På plussidan är att datorn jobbar snabbare.

Idag har jag lämnat in mina gamla super8-filmer för att överföra till DVD. Det är bland annat några rullar från mitt och xxet:s bröllop 1966. Ska bli roligt att se de nära och kära som var med på inledningen av 30-åriga kriget. Det har hänt mycket på de 43 åren.
I tryggt förvar har jag ett tjugotal vhs-filmer som jag ska försöka föra över själv. Sökte bruksanvisning på nätet idag och jag tror att jag klara det. Kanske studieförbunden kan starta en kurs. Ska ringa i morgon och höra.
Jag har filmat alldeles för långa avsnitt på en och samma person så där väntar massor av redigering. Mest på en av mina käraste underverk. Evelina. Nåja, bild- och filmredigering får bli min vintersysselsättning. Men det ska bli både roligt och sorgligt att se och höra alla käras röster som inte lägre finns med oss. Kommer nog att gråta en hel del.

I morse tog jag sovmorgon och försköt mitt skift en timme vilket innebar att jag stannade och fikade på jobbet med lärarna som hade arbetslagsträffar. När jag kom hem tog jag ut katten och avverkade den sista förfrusna djungeldungen. Var välklädd så det var riktigt skönt. Jag mår så himla gott när jag hinner greja på utomhus. Åh, vad jag längtar till pension. Inte att bli äldre men att äntligen få göra sånt jag vill.

I kväll har jag röjt i garaget. Nu är halva golvet fyllt av sånt som ska till soptippen. Lyckades spilla ut microavfettning på ena handen så nu är den torr som fnöske.