Stabilt

Det blev inte mycket sömn natten som gick och nu är jag övertrött. Barnbarnen har somnat i min säng och kissen ligger och sussar i det ena barnbarnets sova-borta-sovsäck. Min Emil är också som ett barn.

Fick meddelande idag att läget är stabilt för min vän som nu ligger på neurointensiven i Umeå. Han är fortfarande inte vid medvetande. Läkarna har fått svar på prover och det mesta pekar på att det handlar om en mycket kraftig infektion i hjärnan. Jag läste på nätet att man kan bli medvetslös vid såna här sjukdomar för att hjärnan liksom släcker ner för att spara energi. Nu får han flera sorters antibiotika så det är bara att vänta att det ska ge effekt.

I morse hängde jag på elaffärenslås för att köpa en ny mobiltelefon. När det händer sådana här saker måste man ha en mobil som fungerar och i synnerhet när jag har spärrat hemtelefonen för utgående mobilsamtal.

I morgonbitti ska jag göra farsdagstårta med barnbarnen. Just nu är tårtbotten i ugnen. Lillgossen vill dekorera den med en spökbil som har krockat och stortjejen med att pappa är världens bästa pappa. Det går säkert att lösa.

Sänder många tillfrisknatankar till min vän.

Nu mot sovrummet.