Långhelg?

Så skönt det ska bli med fyra lediga dagar. Fast egentligen vet jag inte om jag är ledig fredag. Måste nog kolla det. Dagen började svalt och mulet, men mitt på dagen blev det strålande solsken och skön värme. Har faktiskt börjat få lite färg på mina rynkliga armar.



När jag kom hem från jobbet tog jag itu med min gamla misskötta kompost under stora häggen. Rev först den murkna ställningen runt om och det gick ju bra, men sedan var det inte så lätt att skotta innehållet på släpet. Det är mest rötter och torv som man får slita loss i bitar och när den släpper flyger det jord i hår och mun och överallt. Den fina mullen som jag trodde fanns i de undre lagren lyser med sin frånvaro. Och inte en enda fet daggmask har visat sig. Grenarna i häggen viftar hela tiden i ansiktet, men jag vill inte kapa av dom. Den är så vacker och full i blomknoppar. (Ingen ohyra ännu)
Mr x deltar i skottandet mot betalning.
När allt var som tyngst bjöd mina snälla grannar på eftermiddagskaffe så jag har inte bara jobbat.
Kissen har varit ute med mig och han mår så gott när han får ligga och mysa i solen under en buske.

Nu har det mulnat på igen och vinden är kall och jag misstänker/hoppas att det ska komma lite regn så att naturen ska explodera i grönska som den brukar göra vid den här tiden. Det här är nog den bästa tiden på året. Jag saknar bara en sak och det är närheten till hav och sjö.