Myggen är här!

Idag var det riktigt hyfsat väder och jag började med att försova mig. Vaknade klockan åtta precis då min arbetsdag skulle börja. Snabb som jag är så hade jag både borstat tänderna och klätt mig till tio över. Kvart över var jag på jobbet. Frukost och lunchmat missade jag totalt så det blev bara kolhydrater i form av kex och rulltårta som jag stoppade i mig. Inte alls bra.  Lämpligt nog ringde käraste Evve och erbjöd sig beställa hem mat från Kina. (Hon hade fått tillbaka pengar på skatten.) Jag valde biff med purjolök och det var jättegott och kryddigt. Orkade en tredjedels portion. Man är billig i drift numera.

I kväll har jag fixat ute på tomten, klippt gräs, satt upp buskstöd och planterat växter i några av mina utekrukor. Nu har myggorna kommit. Jättebra för alla fågelmammor som ska mätta ett bo fullt med ungar. De hittade direkt mitt smutsiga hår och av döma av det intensiva surret så gottade de sig i mitt blod. Nu är jag dock nyduschad och ska snart fixa till frisyren. Frisyren ja, den är inte alls rolig. Vet inte vad jag ska hitta på som är snyggt och lättskött.

Snart nalkas skolavslutningsfesterna och jag bävar. Det gör jag varje år trots att ingenting har hänt. Men jag är orolig ändå. Mitt hopp står till vädrets makter. Låt det regna och åska och blåsa kallt som bara den så festplaneringarna bleknar och ungarna håller sig hemma. Några gånger har jag blivit bönhörd.