Tankedag

Jobbet gick som en dans. Lugnt och fridfullt. Det är så skönt att bara jobba fyra timmar per dag. Gick och lade mig under täcket när jag kom hem och sov några timmar. Sedan har jag tagit tag i diverse förtretligheter med en viss ung herre. Det är inte lätt att vara tonåring, men för den skull måste man ändå lära sig hyfs och fason.
Lagade en nyttig rotsaksgratäng som blev hyfsat smaklig. Simningen tar rejält på mina otränade muskler. Är öm i hela kroppen. Till och med i händerna.


I morgon fyller lilla stumpan 22 år. Fattar inte att tiden rullat på så snabbt. Kom precis på att jag varit mormor i 22 år. Nästan en tredjedel av mitt liv. Mormorsrollen och farmorsrollen är tacksam. Något helt annat än att vara mamma. Nu har väl min mormorsroll blivit mer som en mammaroll och det gynnar ingen. Tyvärr blir inte livet alltid som man önskar, men det kan bli bra ändå. Riktigt bra till och med.

Hur som helst önskar jag att jag hade kunnat ringa på och gratta 22-åringen tidigt i morgonbitti med en stor blombukett och ett litet paket innehållande något som en mormor anser nödvändigt .... i hushållet. Jag vet vad hon önskar sig och det är definitivt inte hushållsgrejor. Numera står det inte heller HÄST överst på önskelistan.


Nu ska jag göra några nödvändiga transaktioner innan det är dags att stänga internet och göra kväll i det här nattmänniskohuset.