Seg och slö

Halleluja för halvtidsjobb. Gud så skönt det är att orka med något annat än jobbet. Att ha lite eget liv. Nu har jag börjat känna att jag lever. Fast idag blev det alldeles fel. Åkte och handlade och när jag packat in varorna här hemma gick jag och vilade, vilket resulterade i att jag vaknade tre timmar senare. Seg och allmänt motvillig i både psyke och kropp. Lusten att laga fisk med vitvinssås var som bortblåst och jag stoppade tillbaka fisken i kylskåpet. Nåväl, till sist vid åttatiden tog jag itu med middagen och den blev god och nu är jag pigg och alert igen. Snart kommer mr x och hans kompis och äter. Hoppas att den faller dom i smaken. Ska ändå gå och lägga mig senast elva. Tanten börjar bli gammal.

I morgon ska jag på dt-röntgen. Min eländiga rygg ska särskådas med modern teknik. Hoppas att det finns någon metod som kan lindra värken. Läkaren hade idéer om vad som kunde göras. Hoppas att han har rätt, fast i bakhuvudet hör jag honom säga att allt är uppnött. Att det är mitt eget fel för att jag är för fet.
Jag nyser oavbrutet i kväll. Kanske är det dammråttorna som rullar runt mina fötter som är orsaken. Det här med att ha ♥-vän tar sin tid och jag som är van att städa under helgerna måste nog prioritera om lite i min agenda så att både och hinns med.

Idag fyller lilla Evve 22 år. Jag har fyllt på hennes konto med några slantar och skickat blommor, men nog hade jag velat ge en henne en stor grattiskram också.  Ringde och grattade tidigt i morse. Då hade kompisarna redan överraskat henne med blommor och en egengjord film av årens eskapader. Den blir spännande att se. Det är så roligt när ungdomarna har det bra.

Idag basunerade media ut att hälften av ortens 8:e klassare hade ett eller flera icke godkända betyg i julbetyget. Förvånande? Nej, verkligen inte. En död ödla hade hade kunnat förutspå det. Efter ha fört en mångårig kamp med skolan för att få de att ge det stöd en elev har rätt till enligt lagen för att få godkända betyg har jag insett att det inte finns något intresse från lärarhåll att följa lagen. Inte heller från rektorshåll. Min upptäckt är att lärare har stora kunskapsluckor när det gäller pedagogiska konsekvenser vid olika problem.  Dessutom tror väldigt många att eleverna är till för dom och det värsta är att den missuppfattningen får fortgå. Därför har våra undomar de betyg de har. Ja, det är min personliga teori. Jag är samhällskritisk och det borde fler vara. Det är ju våra skattepengar som inte förvaltas väl när det går så här tokigt. Det blir dyrt för både den enskilda människan och samhället på lång sikt.

Nu när jag fått kräka ur mig lite skolhat så väntar  en skön dusch och ett gonattsamtal till min ♥-vän.
Natti natti!