Skön kväll

Utanför fönstret kryper termometern ner under tjugostrecket och det är underbart vackert med ren och torr snö i ett tjockt böljande lager så långt ögat når i mörkret. Det enda som bryter helheten är mina fotspår i riktning mot bodan.
Inomhus är det varmt och gott. Just nu sitter jag i vardagsrummet i julgransljusens sken. Det är frid och ro i mitt hus denna kväll. Hoppas att det förblir så. Barnbarnen har tillfälligt bytt rum med varandra och småpysslar med sitt. Den ena skriftar kortleken och den andra målar nog naglarna för jag anar doften. Själv har jag tömt kylen på julmatsrester och diskat bort dagens skörd.

Boken, Ödets hav, som jag lyssnar på har ett underbart språk och en ödmjukhet som jag bara inte kan låta bli att älska. I kväll när jag lägger mig ska jag lyssna på den sista av 14 skivor, men jag drar mig för att avsluta den, vill inte tappa kontakten med kloka starka Auroras livsöde och hennes kamp för kvinnors rätt till sitt eget liv. Jag ryser när jag tänker på att en kvinna på 1300-talet ägdes av sin man.

Idag fixade jag igång snöslungan så nu är det skottat brett och fint. Tack och lov att jag har den i min ägo för annars vet jag inte hur jag skulle gå.

Nu mot sängen men först en kopp julthe.