Lugnet efter stormen


Sitter här i mitt mysraffset med ormsalvsinsmorda axlar. De sista dagarnas matlagning, städning och snöskottning har satt sina spår i gammelkroppen. Raffsetet består av grå långkalsing, beige nattlinne, rosa fleccetröja med huvan uppfälld över mitt okammade hår samt supergosiga fårskinnstofflor på mina frusna fötter. Det sistnämnda fick jag av våran snälla tomte.

Mr x och käraste Evelina har åkt iväg till sin farbror så nu är det bara jag och kissen här hemma. Juldisken är borta och dammsugaren har gjort sitt så spåren efter gårkvällens paketöppnande borta.


Denna jul försökte jag fixa en extern tomte utan att lyckas så jag plockade fram tomtedressen och fick låna en okänd tomtemask av min kära syster. Tanken var att jag själv som så många gånger förr skulle skåda mina nära och kära genom maskens ögon. En speciell upplevelse kan jag lova. Man får liksom magisk syn och ser det lilla barnet i den mest förhärdade vuxen. Nu behövde jag inte svetta upp mig utan sonens familj hade gjort en överenskommelse med riktiga tomten. Först kom en tomte och efter en stund knackade det på altandörren och där stod ytterligare en  tomtegubbe. De stora barnbarnen var tveksamma men de små var överlyckliga.


Det är -20°C ute och luftvärmepumpen kör för fullt så här inne är det hyfsat skönt. Härligt att bara mysa och ta det lugnt. Kanske dags att ta på sig något mer presentabelt.

God fortsättning mina kära läsare.