Måndag

Nu är det fyra arbetsdagar kvar av denna vecka. Nästa helg då jäklar ska det ske under här på tomten. Resterande löv ska bort och alla sommargrejor ska in i bodan. Ljuslyktan ska ut och så tänker jag hämta en liten gran att sticka ner i en utekruka som ska pryda min bro. Nu har jag jobbat i 41 år och jag lär inte få äga min egen tid förrän om sex år.  Pensionsåldern borde vara vid femtifem. Nä, det är väl ingen idé att drömma om hur skönt det skulle kunna vara. Det är bara att traska vidare i ekorrhjulet.

I kväll har jag varit barnvakt hos mina små barnbarn. När de skulle sova ville de att jag skulle sjunga för dom. Blinka lilla, En kulen natt, Imse vimse och Happy Birthday. Min lilla sångröst har fått gammeltantsdarr. Herregud!  Min sonhustru har lyckats med det jag aldrig lyckades med, nämligen att få med sin man på buggkurs. Det är jag jätteglad för.

Idag har lille Emil fått vara ute på tomten. Det är så spännande så han verkar glömma bort att han har en sele på sig. Hans praktfulla svans står rakt upp när han tassar fram och undersöker stora vida världen.



I morgon måste jag fixa ett foto till mitt nya körkort så jag hinner få det medan det gamla gäller. Får ej glömma det.
Nu väntar sköna sängen. Natti natti!