Arbete på vilodagen

Bibeln uppmanar oss att tänka på vilodagen och helga den genom att bara vila. Inte många av oss som gör det numera och ändå vet vi att både kroppen och knoppen behöver vila för att må gott.
Min söndag har definitivt inte varit en vilodag. Det har varit en strålande fin höstdag perfekt för utejobb. Jag har slitit som ett djur tills benen inte orkade mer. Tog mig in och duschade varmt och länge. Sedan beställde mr x och jag kinamat. Nu står drygt 20 säckar löv och väntar på borttransport. Ska låna eller köpa ett släp.
Mr x har hjälpt mig idag och kört flera skottkärror med vissnde blomster till skogen. Det kostade en slant men det var det värt.
Om jag inte är alltför ledbruten i morgon så ska jag göra i ordning bodan för vintern vilket innebär att gräsklippare med mera hamnar längst in och snöslungan närmast dörren.

Ett av mina grannpar gör aldrig något jobb utomhus på söndagar. De går istället långpromenad tillsammans i helgdagskläder, stannar och surrar med grannar och kommer tillbaka glada och rödkindade. Sedan doftar det söndagsstek i hela kvarteret. Lyckos dom!

Det var så underbart vackert precis innan solnedgången när solen förstärkte färgen på alla bärtyngda rönnar. Snart kommer sidensvansarna och vips är det vackra borta. Egentligen borde man hänga upp ljusslingorna utomhus redan nu medan det är "varmt". Det är bara sex veckor till första advent.

Nu ska jag ta en värktablett och sedan lägga mig framför teven.






I