Snälla grannar


Idag har vi haft ett väder som passar mig. Lagom varmt och lagom soligt och ingen risk för värmeslag.

Min snälle granne Alf erbjöd sig att slå gräset på de branta dikesslänterna nedanför min tomt. Det har sett ut för djävligt. Jag är den enda på gatan som inte slagit gräset i diket. Sedan har jag räfsat ihop det och lagt det i komposten. Komposten, ja den är full med allt möjligt och det enda rätta borde vara att ta hit en traktor som fraktar bort alltihop. När allt var klippt och fixat fotade jag mitt hus nerifrån diket. Det blev en ny vinkel som avslöjade massor som borde göras.

Regnandet har gått hårt åt mina rabatter men schersminen är finare än någonsin tidigare.



I morse när jag gick ut med soporna höll jag på att trampa på en liten trastunge. Den satt blick stilla och trodde nog att den var osynlig. Jag hann fota den innan den flög iväg.



Idag har jag varit duktig och fyllt i papper, betalat räkningar och lagt in min gamla bil på Blocket. Hoppas att någon är intresserad av att köpa en pålitlig trotjänare. Jag har vikt massor av tvätt och njutit av en ganska lugn dag.

Snart är semestern slut och jag har inte gjort något annat än det vanliga. Jag vet inte om det är tvunget att göra något annat. Men det känns som att jag borde göra det om inte annat för X skull. Han borde få se lite av Sverige. Grannarna har kommit hem från husbils- repektive husvagnssemester. De är bruna och verkar glada. Jag är inte brun men jag är ganska glad och nöjd ändå.

Tjugo år från nu
kommer du att vara mer besviken
över de saker du inte gjorde än över de saker du gjorde
Segla iväg från en säker hamn
Fånga farliga vindar i dina segel
Utforska
Dröm
Upptäck

/Mark Twain